Hoogbegaafdenonderwijs

Schermafbeelding 2018-03-15 om 15.30.39

Sinds 1 augustus 2014 zijn we gestart met Full-time onderwijs aan “gifted children”. We hebben een aparte groep ingericht voor leerlingen die hoogbegaafd zijn.

Wellicht denkt u? aparte groep is dat nu nodig? Dat dachten velen van ons drie jaar geleden ook nog. Drie jaar geleden werkten we met een “plusgroep” Kinderen uit meerdere groepen kwamen 1 dag per week bij elkaar om te werken aan “plusopdrachten”. Op dat dagdeel zelf werkte dit prima. Echter de rest van de week werken de kinderen in de reguliere groep. Het pluswerk gaat mee naar de groep. Onze ervaring is dat het pluswerk al snel naar de achtergrond verdween. Ofwel doordat het reguliere programma zo vol zat, dat het niet meer haalbaar bleek. Of doordat de leerkracht minder betrokken is bij de plusgroep of dat de leerling simpelweg de basisstof niet af krijgt. Dit met het gevolg dat het pluswerk aan de kant moet worden gelegd.

Voor ons voelde het als tekort doen. Onze conclusie is dat de we de kinderen niet konden bedienen met 1 dag per week. Deze kinderen hebben wat anders nodig. Ze hebben elkaar nodig. Ze hebben een andere manier van onderwijs nodig. Wilt u hier meer over lezen? Neem gerust een kijkje op www.leonardo-elburg.nl

Wilt u uitgenodigd worden voor een kennismakingsgesprek, dan kunt u onderstaand formulier invullen. Nadat we dit formulier hebben ontvangen, nemen we contact met u op voor een vrijblijvende oriëntatie en nadere kennismaking bij ons op school. We zien er naar uit om u te ontmoeten en gaan graag met u in gesprek over uw kind(eren). Klik hier om het contactformulier te openen.