0525-684400

Informatieavond Leonardo onderwijs

By: | Tags: | Comments: 0

Op 20 November 2014 door Redactie

De hoogbegaafde kinderen die dit schooljaar zijn begonnen op de nieuwe Leonardo-groep op de Agnietenschool in Elburg, hebben echt hun plek gevonden. ‘We kunnen nu pas echt samenwerken en leren nieuwe dingen als Chinees’, zegt Melanie. Donderdag 27 november houdt de Agnietenschool een open avond over de Leonardoklas.

‘Ze komt inmiddels thuis met enthousiaste verhalen, dat is weleens anders geweest’, zegt vader Guido Verveer. Zijn hoogbegaafde dochter Melanie (8) is dit schooljaar begonnen in de nieuwe Leonardo-groep op de Agnietenschool. ‘Ze was buiten schooltijd continu op zoek naar kennis, was bezig met projecten en werkstukken. Dat is nu niet meer zo, doordat op school die behoefte wordt ingevuld.’

De Agnietenschool in Elburg begon na de zomervakantie met een Leonardo-groep: onderwijs gericht op hoogbegaafden. Hoogbegaafde kinderen leggen sneller verbindingen in wat ze doen en ze vragen zich bij alles af of het nut heeft wat ze doen. ‘Deze leerlingen denken anders. Ze vragen zich bijvoorbeeld af waarom ze zouden moeten leren’, zegt directeur Erwin Dekker. ‘Het Leonardo-onderwijs biedt de kinderen het onderwijs waar ze recht op hebben.’

Hoogbegaafdheid wordt vaak pas laat opgemerkt bij kinderen. Jongens worden bijvoorbeeld gezien als ‘lastig’, meisjes houden zich vaak stil en passen zich aan. Veelal komen de frustraties er op het thuisfront uit. In de Leonardo-klas leren de kinderen in kort tijdsbestek wat ze op de basisschool geacht worden te leren. Daarnaast worden de leerlingen uitgedaagd met lessen Chinees en filosofie.

De Agnietenschool aan Het Hoekwant 45 in Elburg houdt donderdag 27 november om 20.00 uur een informatieavond over de Leonardo-klas voor ouders en belangstellenden. Kijk voor meer informatie op www.agnietenschool.nl

You must be logged in to post a comment.