Guppen

Hallo, wij zijn de “Guppen”

Wij zitten in groep 1 en 2 en zijn de kleinste visjes van de Agnietenschool. Wij hebben twee juffen. Juf Patricia is er op maandag en dinsdag en Juf Sonja is er op woensdag, donderdag en vrijdag.

We spelen, werken en leren met elkaar in de groep. In de bouwhoek  maken we mooie bouwwerken en in de poppenhoek kunnen we ons verkleden en  bedenken we leuke verhaaltjes die we dan spelen.

Naast dat we lekker kunnen spelen, gaan we ook aan het werk. In de kasten staan allerlei werkjes die met kleuren, vormen, rekenen en taal te maken hebben. Verder hebben wij ook een leeshoek. We kunnen zelf kijken uit welke werkjes we mogen kiezen, want de juf hangt plaatjes van de activiteiten op het kiesbord op. Als je je naam bij de activiteit hangt ga je dat werkje doen.

Ook maken we mooie knutselwerkjes, die onze groep een stuk gezelliger maken.

Net als bij de andere groepen gaan ook wij op expeditie. Tijdens een expeditie staat een bepaald schoolbreed thema centraal waar we aan werken.

In de kring hebben we allerlei gesprekjes met elkaar. We laten dingen aan elkaar zien, luisteren naar leuke verhalen of doen samen een spel.