Hoekwant 45, 8081 NB Elburg
e.dekker@agnietenschool.nl

Voordat we tot plaatsing kunnen overgaan, hanteren we een zorgvuldige aanmeldingsprocedure. Tijdens deze procedure willen we een inschatting maken of uw kind zal profiteren bij van ons onderwijs. Deze procedure hanteren we zowel voor leerlingen “intern” als extern. De aanmeldingsprocedure bestaat uit een viertal stappen:

Stap 1
Orientatie:

- contact opnemen met school via contact;
- orienterend gesprek met ons;
- contact vanuit ons met voorgaande school.

Stap 2
Static Assessment (onderzoek):

- TIQ 130 + observatiegegevens (o.a. motivatie, creatief denkvermogen en intellectuele capaciteit);
- screening onderzoek;
- gesprek wel/ geen vervolg naar Dynamic Assessment.

Stap 3
Dynamic Assessment:

- een week meedraaien in de Leonardo-groep. Deze week is voornamelijk gericht op het vormen van een beeld van de executieve functies en mogelijk niveaubepaling.

Stap 4
3 mogelijke uitkomsten;

- plaatsing in een Leonardo-groep;
- geen plaatsing in een Leonardo-groep;
- verlening van Dynamic Assessment.

Zoals u kunt zien in het schema hebben we bij stap 2 een IQ bepaling nodig. Indien u nog niet over een dergelijk onderzoek beschikt, is het raadzaam om dit onderzoek uit te laten voeren door een Leonardo Prefered tester. Dit kan uiteraard ook na het oriëntatie gesprek.